Medlemsinfo 2024-06

Försäkring och förarintyg

Vi påminner alla om man måste ha båten minst ansvarsförsäkrad. För den som har bryggplats för en segelbåt som är 5 m eller längre, eller för en motorbåt som är 5 m eller längre och/eller har en motorstyrka av 14 hkr eller mer, krävs att båtägaren kan visa upp ett intyg om nautisk kompetens.

Så uppdatera med försäkringsbolag/försäkringsnummer i BAS och skicka in intyg om nautisk kompetens, tex förarbevis till medlemssekreteraren.

Elsäkerhet

Elkablar och utrustning som används i hamn och varv ska uppfylla gällande säkerhetsföreskrifter. Se broschyren ”Elsäkerhet i småbåtshamnar och fritidsbåtar”.

Ser du något som är trasigt eller inte fungerar är det viktigt att du rapporterar det till styrelsen omgående.

Märsta Båtklubb 60 år

Vi var passande nog runt 60 personer den 18 maj som samlades  för att uppmärksamma att Märsta Båtklubb fyller just 60 år i år. Gott sällskap, god mat, tårta förgyllde denna dag. Tack alla som hade möjlighet att komma. Detta gör vi om!

Återbrukstationen – Alla har vi saker i ”bra att ha lådan”.

Vi har provat på och nu infört en återbruksstation. Syftet med återbruksstationen är att minska svinn och skapa ett mer hållbart och ekonomiskt båtliv. Saknar du en riggbult eller tamp finns den förhoppningsvis här istället för att du ska behöva åka flera mil. Både ekonomiskt och miljömässigt smart. För närvarande är återbruksstationen på verandan vid klubbhuset. Läs mer här.